Pianiste & Pianodocente

Jong Talent

Mijn passie is de ontwikkeling van jong muzikaal talent, de liefde voor de muziek overbrengen en leerlingen laten groeien in hun muzikale en technische mogelijkheden. Voor leerlingen voor wie dat passend is werken we aan het voorbereiden van concoursen en audities, zijn er extra gelegenheden om voor publiek te spelen en kunnen ook theorie-examens worden voorbereid. Regelmatig stromen leerlingen door naar het conservatorium.

De afgelopen jaren wonnen leerlingen prijzen op o.a. het Haydn Muziek Festival, Prinses Christina Concours, De Muziekwedstrijd, het Koninklijk Concertgebouw Concours en het Steinway Pianoconcours.
Leerlingen namen deel aan masterclasses van bekende musici, werden uitgenodigd om concerten te geven en om solo te spelen met orkest. Mijn pianoleerlingen zijn toegelaten aan de conservatoria van o.a. Amsterdam, Groningen, Utrecht en Maastricht om daar hun studie voort te zetten.

Voor iedere leerling wordt een programma op maat samengesteld. Ik werk niet alleen met pianisten, maar ook met getalenteerde instrumentalisten en zangers om zich verder te ontwikkelen. Dan werken we o.a. aan samenspel, muziektheorie, podiumpresentatie en de voorbereiding van bijvoorbeeld concerten, concoursen, examens en audities.

Een belangrijk onderdeel van de muzikale ontwikkeling is samenspel met anderen. Om leerlingen daarmee al van jongs af aan in aanraking te laten komen arrangeer ik waar nodig muziek voor specifieke ensembles. Met collega Alexandra Vierkant (cello) organiseer ik de tweejaarlijkse Muziekdagen Orvelte, 5 dagen samenspel voor strijkers en pianisten van 10-18 jaar oud. Er wordt dan intensief gewerkt aan kamermuziek en er zijn verschillende orkesten. Ook de pianisten spelen dan mee in het orkest, om daar ook ervaring mee te kunnen opdoen.