Pianiste & Pianodocente

Duo Annette Scholten

VS-tour, Virginia concertSinds 2009 vorm ik een duo met celliste en lamiste Annette Scholten. Samen hebben we een uitgebreid en divers repertoire. Naast de cello bespeelt Annette sinds 2011 de Lame Sonore, in de volksmond ‘zingende zaag’.

In 2014 ontvingen we tijdens de Ibla Grand Prize een ‘special mention’, eervolle vermelding, voor onze concerten in de combinatie lame sonore en piano op Sicilië. Tijdens dit internationale concours gaven we 9 concerten in 5 dagen in en rond Ragusa-Ibla, een fantastische ervaring!

Ook werden we uitgenodigd voor de Ibla Grand Prize concerttour voor prijswinnaars, in mei 2015 in de Verenigde Staten. Eén van de concerten was ons debuutconcert in Carnegie Hall. Jeffrey James schreef een uitgebreide en mooie recensie over het concert in Carnegie Hall.

Meredith Kennedy schreef een uitgebreid artikel over de lame sonore en onze deelname aan het concours, getiteld ‘Voice of the lame sonore‘.

Uit het jurycommentaar:

” they create a wonderful sound and a mystic atmosphere”

“Interesting performance with a very interesting instrument”

“Interesting and impressive”

Ook op dit bijzondere instrument spelen we klassieke muziek, soms specifiek voor lame sonore geschreven maar ook muziek die oorspronkelijk voor andere instrumenten geschreven is.
Ons repertoire voor lame sonore en piano omvat o.a. werken van Debussy, Chopin, Rachmaninov en Saint-Saëns, maar ook stukken die speciaal voor ons duo geschreven zijn. Ook op dit moment zijn enkele componisten bezig met het schrijven van nieuw repertoire voor ons, erg leuk en spannend!
In 2018 is onze debuut-cd ‘Angelo’ uitgekomen, welke zeer goed ontvangen werd. We presenteerden hem o.a. op Radio4 in het programma Spiegelzaal, uitgezonden vanuit het Concertgebouw Amsterdam. Ook gaven we 2 uitverkochte presentatieconcerten in Museum Vosbergen te Eelde. Later dat jaar werd de Stichting Lame Sonore opgericht, ter verdere promotie van dit bijzondere instrument. De stichting helpt ons de lame sonore verder te ontwikkelen en in Nederland en daarbuiten verder op de kaart te zetten.

Indien gewenst kan voor concerten een programma op maat worden samengesteld, zoals een gecombineerd programma voor cello en lame sonore.

De eerste video is een opname van ons optreden tijdens het Radio4-programma De Klassieken, op 16 april 2016. De tweede video is een opname uit 2013. Voor een natuurgetrouwe weergave raad ik aan om met een koptelefoon of via goede boxen te luisteren.

Via deze link kan muziek voor cello en piano beluisterd worden.