Pianiste & Pianodocente

Docente

Pianolessen

Ik geef pianoles aan leerlingen van alle niveaus. Dus vanaf echte beginners, tot bijvoorbeeld een toelatingsexamen voor het conservatorium. Speciale aandacht is er voor de ontwikkeling van jong talent.

Kinderen kunnen vanaf een leeftijd van ongeveer 5 jaar bij mij op pianoles. Maar ik geef niet alleen jonge kinderen en middelbare scholieren les, ik heb ook een enthousiaste groep volwassen leerlingen.
In 2006 was ik als pianodocent verbonden aan het CKV in Almere, en later dat jaar startte ik mijn privé-lespraktijk in Groningen. Ik ben lid van de EPTA, de vereniging van bevoegde pianodocenten.

In de lessen wordt natuurlijk aandacht besteed aan alle onderdelen van het pianospelen, zoals het ontwikkelen van een goede speeltechniek en leren noten lezen. Ook het trainen van het gehoor en het zelf leren interpreteren van de muziek hebben een belangrijke plaats in de les. Ik maak voor elke leerling een keuze uit de verschillende pianomethoden, en daarnaast gebruik ik losse speelstukken.

Wanneer het past in de ontwikkeling van een leerling is het mogelijk om deel te nemen aan concoursen en festivals, zoals bijvoorbeeld het Haydn Muziek Festival, Prinses Christina Concours , het Concertgebouw Concours of het Piamore Pianoconcours. De voorbereiding voor een concours verhoogt je speelniveau doordat je extra mogelijkheden hebt om voor publiek en een jury te spelen, en doordat je een stuk meerdere keren kunt uitvoeren voel je je zekerder op het podium. Voor leerlingen die deelnemen aan concoursen of die een auditie voor het conservatorium overwegen zijn er extra gelegenheden om voor publiek te spelen.

Samenspelen

balloon pop polka-startSamen met anderen muziek maken is ontzettend leuk. Of het nu muziek voor meerdere pianisten is, of samen met andere instrumenten!
Ik werk samen met diverse andere muziekdocenten waardoor het mogelijk is om met verschillende instrumenten samen te spelen. Voor gevorderde leerlingen tussen 10 en 18 jaar oud is er eens per twee jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan de Muziekdagen Orvelte, een meerdaags kamermuziekfestival voor strijkers en pianisten.
Voor kinderen die graag met een vriendje of vriendinnetje willen samenspelen bewerk ik waar nodig de partijen, zodat ze passend zijn qua speelniveau.

Uiteraard kunnen ook bestaande ensembles een losse les voor kamermuziek afspreken.

Voorspelen

Twee keer per jaar organiseer ik een voorspeelavond voor alle leerlingen die op de basis- of middelbare school zitten. Leerlingen kunnen dan aan elkaar laten horen waar ze aan gewerkt hebben, en publiek wordt van harte uitgenodigd om te komen luisteren. Dit zijn altijd heel gezellige avonden. Voor volwassen leerlingen zijn de voorspeelmomenten in overleg.
Daarnaast zijn er af en toe groepslessen en try-out concerten waarvoor leerlingen zich kunnen opgeven, onder andere als voorbereiding voor leerlingen die deelnemen aan concoursen of een auditie voor het conservatorium voorbereiden.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op voor een gratis proefles.