Pianiste & Pianodocente

Pianolessen

Ik geef pianoles aan leerlingen van alle niveaus. Dus vanaf echte beginners, tot een toelatingsexamen voor het conservatorium. Ook geef ik pianoles aan mensen die bijvoorbeeld schoolmuziek studeren aan de Schumann Akademie.

Kinderen kunnen vanaf een leeftijd van ongeveer 5 jaar bij mij op pianoles. Maar ik geef niet alleen jonge kinderen en middelbare scholieren les, ik heb ook een enthousiaste groep volwassen leerlingen.
In 2006 was ik als pianodocent verbonden aan het CKV in Almere, en later dat jaar startte ik mijn privé-lespraktijk in Groningen. Ik ben lid van de EPTA, de vereniging van bevoegde pianodocenten.

In de pianolessen wordt natuurlijk aandacht besteed aan alle onderdelen van het pianospelen, zoals het ontwikkelen van een goede speeltechniek en leren noten lezen. Ook het trainen van het gehoor en het zelf leren interpreteren van de muziek hebben een belangrijke plaats in de les. Ik maak voor elke leerling een keuze uit de verschillende pianomethoden, en daarnaast gebruik ik losse speelstukken.
Wanneer het past in de ontwikkeling van een leerling is het mogelijk om deel te nemen aan concoursen en festivals, zoals het Haydn Muziek Festival of het Prinses Christina Concours.

Samenspelen

balloon pop polka-startSamen met anderen muziek maken is ontzettend leuk. Of het nu muziek voor meerdere pianisten is, of samen met andere instrumenten!
Ik werk samen met diverse andere muziekdocenten waardoor verschillende combinaties mogelijk zijn. Uiteraard kunnen ook bestaande ensembles een les afspreken.
Voor kinderen die graag met een vriendje of vriendinnetje willen samenspelen bewerk ik waar nodig de partijen.

Voorspelen

Twee keer per jaar organiseer ik een voorspeelavond. Leerlingen kunnen dan aan elkaar laten horen waar ze aan gewerkt hebben, en publiek wordt van harte uitgenodigd om te komen luisteren. Dit zijn altijd heel gezellige avonden.
Daarnaast zijn er af en toe groepslessen en try-out concerten waarvoor leerlingen zich kunnen opgeven, onder andere als voorbereiding voor leerlingen die deelnemen aan concoursen.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op voor een gratis proefles.